LINE-UP

The Fant

zaterdag 6 Juli

De Minirok zaterdag beginnen we zoals elk jaar weer met muziek van eigen lokale bodem, en deze keer wordt dat een hele speciale! Opgericht begin jaren '80 en wereldberoemd in Stramproy en verre omstreken: The Fant! Het wordt een heel bijzonder weerzien en optreden, want sinds lange lange tijd zijn ze weer bij elkaar en gaan MiniRok op de allermeest gepaste wijze openen! 

In het kader van 'trip down memory lane' laten we ze graag hun eigen verhaal vertellen: Begin jaren tachtig werd er nog volop live muziek gespeeld. Muziek verbindt mensen zo ook in het Limburgse Stramproy. Overal en nergens kwamen clubjes mensen bij elkaar om samen te spelen zingen en ontspannen .In een schuur op het erf van Mechele Jan kwamen geregeld kerels bij elkaar om een flinke pot herrie te maken. Een van die kerels was Frenk Aendenroomer , die al jaren gitaar speelde en zong. In het weekend draaide hij in dorpskroegen en kende hierdoor veel muzikanten en wist precies welke nummers aansloegen bij het publiek. Frenk kende een drummer die ook wel muziek wilde maken. De drummer Geert Weekers ( Geer van de Spar )woonde midden in het dorp en reisde dagelijks naar Roermond . Op de LDS sprak hij dagelijks met Dolf uit Nieuwstadt die gitaar speelde.

Op een regenachtige maandagavond haalde de mannen Dolf op in Nieuwstadt ( Sittard ) om eens samen wat nummers te spelen. Dat was het begin van een belangrijk moment: Nog zonder bandnaam besloten de heren samen een band te vormen.
Er moest natuurlijk een naam verzonnen worden. Op een asbak stond Olifant Jenevers en na wat gepuzzel werd het The Fant ONTSTAAN.
Na enkele maanden serieus te hebben gerepeteerd besloot het drietal te gaan optreden. Met een mix van hits uit de top 40 speelde het trio nummers van oa the Police, Queen, U2 . In korte tijd speelde de band steeds vaker en ook de boekingskantoren begonnen interesse te tonen. The Fant stond hierdoor in voorprogramma’s van Golden Earring en Normaal.

Inmiddels was het tijd om ook eigen muziek te schrijven, en na het winnen van een talentenjacht en het opnemen van een eigen demo in een studio in Den Bosch, brak het drietal ook door in de rest van Nederland. Ook in de grensstreek van Belgie kwam Fant op de radio en trad regelmatig op .

Tot ver in de jaren negentig heeft the Fant in meerdere bezettingen mensen blij gemaakt met denderende optredens in dampende zalen . Het is daarom prachtig dat de heren elkaar weer hebben gevonden en besloten om in de originele eerste bezetting van de band terug het repetitiehok in te duiken. Na maanden voorbereiding zullen de mannen van the Fant na meer dan dertig jaar het podium gaan beklimmen. Het stof van de stemmen, de kreukels in het gezicht maar nog even wild als vroeger laten Frenk , Geert en Dolf graag horen hoe muziek moet klinken volgens hun.....

Ook nu weer zullen optredens altijd op eigen wijze worden ingevuld.

The Fant had zo hun eigen ideeen over special effects en geregeld reden er motoren door de zaal en over het podium. Kwamen de heren met stretched Limo’s ( toen nog heel apart ) om maar te zwijgen van de stapels versterkers en grote decorstukken ,tot een compleet kinderkoor tijdens een vertolking van the Wall. Wil je een klein stukje Limburgse pophistorie zien en horen ?

Kom dan zeker eens luisteren naar the Fant. Niet zomaar een coverband maar een bijzonder trio met mensen die een leven lang in de muziek zitten. Met respect voor de bandleden die er inmiddels niet meer zijn zullen de heren ook even stilstaan bij het overlijden van een van de leden van het eerste uur Jan Peters. Samen maken zij elke optreden tot een meer dan bijzondere avond en gaat het allang niet meer om bier en herrie alleen maar het maken van prachtige muziek in een bijzondere sfeer !!

Bezetting 2019 ( originele bezetting 1984 ): 

Frenk Aendenroomer: zang, basgitaar
Dolf van de Steeg : gitaar , zang
Geert Weekers ; drums, zang

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now